Oldal kiválasztása
2023. október 19.

 

A veszélyes anyagokkal és keverékekkel foglalkozásszerűen végzett tevékenység megkezdésével egyidejűleg – a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvénynek megfelelően – ezt köteles bejelenteni elektronikus úton, az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer Kémiai Biztonsági Szakrendszerében (OSZIR-KBIR) mely során 7800 Ft/telephely igazgatási szolgáltatási díjat szükséges befizetni.

Változás bejelentést kell tenni a bejelentő, illetőleg a bejelentett tevékenység azonosításához szükséges bármely adat megváltozása esetén.

A mikro- és kisvállalatok, továbbá az egyéni vállalkozók adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében, a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény 29. §-át érintő módosításának köszönhetően ezen vállalkozóknak 2023. június 1-jétől NEM szükséges bejelenteniük a kizárólag lakossági felhasználásra szánt veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenységüket, amennyiben NEM a bejelentett főtevékenységük vagy bejelentett egyéb tevékenységük keretén belül használnak fel lakossági felhasználásra forgalomba hozott veszélyes anyagot vagy veszélyes keveréket. (például a vendéglátóipari vagy szálláshely-szolgáltatás.

Kiemelendő, hogy a változás a csak lakossági felhasználásra szánt termékekkel végzett tevékenységekre vonatkozik.

Továbbra is bejelentéskötelesek maradnak azonban a kifejezetten a bejelentett főtevékenységhez vagy bejelentett egyéb tevékenységhez kapcsolódó veszélyes anyaggal vagy keverékkel végzett tevékenységek (például az ilyen termékeket árusító kiskereskedelmi egységek vagy az ezeket felhasználó takarítás tevékenységek, gépjármű javítás tevékenységek).

 

További információért forduljanak hozzánk bizalommal!
Expletive Pharma Kft.